Voor uw complete voetverzorging
Get Adobe Flash player

Veel gestelde vragen

Luister naar uw voeten
Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen. En uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème.
Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen.

Bij ieder seizoen hoort een voetcréme maar ook bij ieder huidtype hoort een voetcréme. Vraag dus aan uw pedicure welke crème u in welk seizoen het beste kunt gebruiken.

Voorkom ingegroeide teennagels
Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening. Meestal aan de grote teennagels die zo snel mogelijk verholpen moet worden. De grootste risico factoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

 • Druk door slecht passende schoenen
 • Het verkeerd ( te kort) knippen van nagels,
 • Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

Uw voeten wassen
Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want hoe vreemd dat ook mag klingen, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Voorkom problemen bij het nagels knippen
Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral niet te kort. De hoeken mag u zo nodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

Laat kloven behandelen
Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen.

Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:

 • 1x per week vijlen op een droge huid (één richting op!!)
 • Iedere avond uw voeten insmeren met crème.
 • Als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen. Dit voorkomt veel pijn.

Schoenen kopen
Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. U kunt het beste ‘s middags uw schoenen gaan kopen. Uw voeten worden namelijk gedurende de dag wat dikker. Wanneer u pas ‘s middags uw schoenen past en koopt weet u daardoor zeker dat u niet te kleine schoenen koopt. Wanneer u de schoenen past moet u de schoenen aan beide voeten passen. Uw voeten verschillen namelijk onderling in lengte, breedte en dikte. Op deze manier voorkomt u onnodig knellende schoenen en ……..voetproblemen.

Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen ( dat is wat anders als een maatje groter nemen als de schoen te smal is…)

Mijn zwemmerseczeem verdwijnt niet ondanks goede verzorging
Zwemmerseczeem is een schimmel die het beste gedijt in een vochtige en warme omgeving. Bovendien is een hoge ph waarde van de voethuid ook goed voor de ontwikkeling van een schimmel. Het geregeld wassen van de voeten met zeep kan dus averechts werken! Neem daarom de volgende aanwijzingen in acht om zo snel mogelijk van zwemmerseczeem af te komen:

 • Was de voeten zonder zeep of met een zeep met een zure ph waarde
 • Droog de voeten na het wassen altijd goed af. Ook tussen de tenen.
 • Gebruik voor het afdrogen van de voeten een aparte handdoek en was deze na gebruik op 60*
 • Draag zoveel mogelijk sokken die vocht opnemen
 • Draag schoenen die ventileren
 • Gebruik zo nodig een schimmeldodende voetcréme
 • Behandel schoenen en sokken met een schimmeldodend middel

Wat kan ik doen tegen wintertenen?
Wintertenen, ook wel wintervoeten genaamd, ontstaan doordat de voeten te lang aan kou zijn blootgesteld. Dit probleem zal zich sneller voordoen wanneer er sprake is van een slechte doorbloeding van de haarvaatjes in de voethuid. Mensen met wintertenen hebben last van rode en gezwollen plekken die met name bij kou erg pijnlijk kunnen zijn. Wanneer u last heeft van wintertenen kunt u het beste:

 • Blootstelling aan kou vermijden (zeker wanneer u hiervoor gevoelig bent!)
 • Vooral ook geen hete of andere warmtebronnen gebruiken
 • Afwisselende koude en warme voetbaden nemen.
 • Warme voetbedekking gebruiken (wollen of katoenen sokken)
 • Een crème gebruiken die de doorbloeding van de huid bevordert.

 

Contact
Esther van der Kamp
Sonnegaweg 7
8478 HB SONNEGA
(nabij Wolvega)
Tel: 06-40281643
E-mail: info@voetstudioesther
Vergoeding mogelijk?

Uw pedicurebehandeling vergoed door uw zorgverzekeraar?
Meerdere zorgverzekeraars vergoeden de behandeling voor diabetes,-en reumapatiënten. Informeer bij uw zorgverzekeraar of check uw polis.

Klik hier